Dit jaar introduceert Bayer twee Tomato On the Vine (TOV) Centers in Nederland en België. Op deze locaties presenteert Bayer zijn Nunhems trostomaatrassen. De nieuwe centra voor trostomaten komen bij De Bakker Westland in Kwintsheul (Nederland) en Tomato Masters in Deinze (België). Hier kunnen bezoekers Nunhems trial 1-, trial 2-, introductie- en commerciële trostomaatrassen bekijken.

De afgelopen drie jaar bezochten honderden vakmensen de Bayer demokas voor tomaten in ’s-Gravenzande. Hier bekeken de gasten de nieuwste ontwikkelingen in het rassenportfolio van Nunhems en bespraken zij de laatste trends. De opening van de centra voor trostomaten maakt deel uit van de nieuwe aanpak van Bayer om zijn producten aan het publiek te tonen.

Samenwerking

Met de families De Bakker en Vlaemynck heeft Bayer twee bedrijven gevonden die naadloos aansluiten op zijn filosofie over het telen van trostomaten. Bijkomend voordeel van de samenwerking is dat het bedrijf zijn rassen kan laten zien op echte trostomaatbedrijven, waar de eigenaren teelttechnisch een trostomatenregime hanteren. Bovendien krijgen de bezoekers bij deze bedrijven ook het teelttechnische verhaal van de tuinder zelf te horen.

Tijd voor volgende stap

De Bayer demokas was de afgelopen jaren erg populair, maar het bedrijf besloot dat het desalniettemin tijd is voor een volgende stap. “We beseften dat als we echt aan de wensen van onze klanten tegemoet wilden komen, we op maat gesneden oplossingen moeten gaan bieden die verder gaan dan zaden” aldus Rens Knieriem, Crop Sales Manager Tomato High Tech bij Bayer.

Maatoplossingen

Bayer richt zich daarom op oplossingen die meer omvatten dan rassen alleen. Het bedrijf legt een sterkere focus op oplossingen die volledig op elke situatie zijn aangepast en die voldoen aan de wensen van de teler. “De nieuwe klantbenadering houdt in dat we niet meer ons volledige assortiment in één kas presenteren. In plaats daarvan maken we een zorgvuldige selectie van het relevante materiaal en concentreren we ons op de mogelijkheden van dat materiaal”, aldus Knieriem.

Bayer demokas blijft

De faciliteit in ‘s-Gravenzande blijft de basis voor Bayer’s klantactiviteiten in het Westland en voor de veredeling van sla-op-water. De tomatenkas zelf zal worden gebruikt voor de ontwikkeling van Nunhems hightech tomaten onder kunstlicht, een snelgroeiend segment waarin Bayer investeert door het ontwikkelen van betere oplossingen.

Bron/foto: Nunhems.

Gerelateerd