Familiebedrijf Cindro uit Twisk presenteert Oxyl-PRO S, een biocide met als werkzame stof waterstofperoxide 50%. Dit product is gestabiliseerd door zeer kleine zilverdeeltjes die door middel van een coating zijn verbonden aan het waterstofperoxidedeeltje. Deze manier van stabiliseren wordt ook wel zilver-gestabiliseerde waterstofperoxide genoemd.

Het gecoate zilver zorgt voor een optimale omgeving van de waterstofperoxide zodat deze minder corrosief is tegen meststoffendeeltjes en daarom met een hoger rendement werkzaam is tegen micro-organismen. Door de coating reageert het zeer zwak in ‘schoon’ water dat wordt toegepast in de glastuinbouw, maar zeer actief zodra de biocide in contact komt met micro-organismen en organische vervuiling zoals biofilm in leidingen.

Het middel is toegelaten voor het desinfecteren van bacteriën en gisten door middel van doseren in stilstaand oppervlakte-, regen- en grondwater en door middel van het vullen van leidingen van waterinstallaties voor de teelt van land- en tuinbouwgewassen (zoals systemen voor drip- en bovenberegening). Zo ontstaat extra schoon water dat vrij is van ongewenste micro-organismen. Dit vormt de basis van een schone waterinstallatie.

MEER INFO: CINDRO, STAND 448