Kom in de Kas Speciale editie bij Onder Glas maart

Er zit volop muziek in Kom in de Kas

Op donderdag 19 maart valt de maart-editie van Onder Glas in de bus. Ook dit jaar zit daar een speciale editie bij over Kom in de Kas. De jaarlijkse open dagen van de glastuinbouw worden dit jaar gehouden in het weekend van 11 en 12 april. Dat is een week later dan gebruikelijk, hetgeen alles te maken heeft met het paasweekend. Thema dit jaar is: Tuinbouw, daar zit muziek in. Bestuurders, regiocomités en deelnemende telers komen aan het woord in de special van Onder Glas.

Het landelijk bestuur van Kom in de Kas realiseert zich dat het voor ondernemers best lastig kan zijn om weer deel te nemen aan de open dagen. Het kost immers tijd, geld en energie om het bedrijf een of twee dagen open te stellen voor de stroom bezoekers. Verheugend is daarom dat de glastuinbouw er desondanks elk jaar weer in slaagt om, verspreid over het hele land, honderden teeltbedrijven van groenten, snijbloemen en potplanten in volle glorie te presenteren aan het talrijke publiek.
De telers in Nederland zien de meerwaarde van het evenement en benutten het directe contact met de consument om het ware verhaal van de glastuinbouw te communiceren. Tijdens Kom in de Kas wil rozenbedrijf Olij uit De Kwakel bijvoorbeeld laten zien dat de glastuinbouw in Nederland uit technologisch hoogstaande bedrijven bestaat. “Ondernemingen waarin veel automatisering wordt toegepast en die door computers worden aangestuurd. Daar denkt het publiek nogal eens anders over. Maar dat kunnen we dan mooi rechtzetten”, zegt manager Peter Schrama in de Kom in de Kas-special van Onder Glas.

Roger Abbenhuijs