Floricultura KSMA Kennis delen = kansen vermenigvuldigen

Floricultura initieert digitaal kennisplatform Orchipedia

Orchideeënspecialist Floricultura organiseerde woensdag 10 juni haar jaarlijkse bijeenkomst voor binnen- en buitenlandse relaties. Daar kreeg Burkhard Holm uit Duitsland de Klaas Schoone Memorial Award uitgereikt. De jury koos Holm uit vijftien genomineerden, omdat hij in de afgelopen vijftig jaar in hoge mate heeft bijgedragen aan de veredeling en vermeerdering van orchideeën. Tevens lanceerde het bedrijf een nieuw digitaal platform voor kennisuitwisseling.

“Holm is een bescheiden man die terecht al vaak is bekroond”, oordeelde juryvoorzitter Wim Wooning. De lange staat van dienst van de winnaar werd onderstreept door Floricultura-directeur Kees Schoone, die de onderscheiding uitreikte. “Toen ik nog een jongetje was, hoorde ik zijn naam al voorbijkomen.”
De directeur reikte de tweejaarlijkse award uit om enerzijds een grootheid uit het vak te eren en anderzijds om de herinnering aan Klaas Schoone – die graag zijn kennis deelde – levend te houden. “Ik ben er trots op zijn werk te mogen voortzetten”, zei de huidige directeur.
De uitreiking werd omlijst door enkele sprekers, die vooral ook op humoristische wijze naar de sierteeltsector keken.

Aansluitend op het thema kennis delen was de introductie door Jan Post van het nieuwe online platform Orchipedia, een naam met een knipoog naar Wikipedia. Het platform is bedoeld als digitaal kennisplatform voor iedereen die tips, advies en kennis op het gebied van orchideeën heeft of zoekt. “Het delen van die kennis is een sleutelfactor voor individueel en gezamenlijk succes”, stelde Post. Daar sloot juryvoorzitter Wooning zich bij aan: “We moeten meer durven uitwisselen met elkaar; de branche moet vooruit. Daarom roep ik iedereen op om nu al na te denken over de nominaties voor 2017. Want morgen begint vandaag.”

Roger Abbenhuijs