Tomaten Nieuw online uitgeefplatform binnen de tuinbouw

Gratis account, deels betalen voor interessante artikelen

Om de informatie op het digitale platform HortiNext optimaal te kunnen lezen, heeft de gebruiker een gratis account nodig. Wanneer dit eenmalig is aangemaakt, is het merendeel van de informatie gratis beschikbaar. Voor het lezen en downloaden van een deel van de artikelen moet de gebruiker een klein bedrag betalen. Dit varieert per artikel en per uitgever. Uitgevers kunnen binnen een bepaalde bandbreedte zelf de prijs van een artikel, naslagwerk of ander document bepalen.

De gebruiker kan de premium artikelen per stuk aanschaffen, maar hij kan ook via zijn account een tegoed aanschaffen via iDeal, Paypal of creditcard. Bij elk artikel waarvoor een vergoeding wordt gevraagd, staat hoeveel het artikel kost. Als het tegoed bijna op is, krijgt de gebruiker de vraag of hij zijn tegoed wil opladen.

Op termijn zal HortiNext in haar webshop ook andere kennisproducten aanbieden. Dat kunnen complete digitale edities van vakbladen zijn, maar ook whitepapers, onderzoeksrapporten of zelfs handboeken en naslagwerken. Voor deze producten geldt dat sommigen gratis en andere tegen betaling beschikbaar zijn.