LTO IPM-proof LTO Glaskracht Nederland organiseert kick-off

IPM-Proof: samen werken aan groene oplossingen

Tijdens zes kick-off bijeenkomsten praat brancheorganisatie LTO Glaskracht Nederland haar leden deze maand bij over het streven om steeds meer niet-chemische methoden toe te passen en een schoon en gezond gewas te realiseren. Ondernemers maken zo kennis met de acht grondbeginselen van IPM (Integrated Pest Management) en krijgen praktische tips van collega’s en specialisten voor de toepassing op hun bedrijf.

De tijdens deze kick-offs geconstateerde knelpunten worden tijdens diverse leergroepen uitgediept. Die leergroepen starten vanaf deze zomer. Bij die knelpunten moet worden gedacht aan specifieke ziekten en plagen, zoals wittevlieg, trips en Fusarium. Elke leergroep wordt samengesteld uit ondernemers afkomstig uit zoveel mogelijk verschillende gewasgroepen. Daarnaast gaan ook enkele gewasgerichte groepen van start.
IPM staat voor het zoveel mogelijk werken met niet-chemische maatregelen en biologische bestrijders. Uitgangspunt is om alleen waar het echt niet anders kan in te grijpen met chemische maatregelen. Preventie is stap 1 in de IPM gedachte.
Meer over de IPM-bijeenkomsten is hier terug te vinden.

Astrid van der Helm en Joke Vreugdenhil
LTO Glaskracht Nederland