Strelitzia Duyvesteijn Strelitziateler Roland Duijvesteijn over videoclip Cat Benjamin:

‘Jonge professionals kijken heel anders naar bloemen’

Van zeven uur ’s morgens tot zeven uur ’s avonds waren strelitziatelers Roland en Barry Duijvesteijn gastheer voor Cat Benjamin, een project van hiphop producer Jurriaan van Leeuwen en zangeres Renske Meijer. Een deel van de videoclip van hun nummer ‘Flowers’ is opgenomen tussen de hoge strelitziaplanten op het teeltbedrijf in Zevenhuizen. “Geweldig, al die jonge gasten over de vloer”, vertelt Roland. Hij postte de eerste beelden op Instagram.

In het aprilnummer van Onder Glas vertelden de broers hoe zij met hun bedrijf werken aan de duurzame productie van bloemen, maar dat ze tegelijkertijd ook veel aandacht besteden aan het in de markt zetten van een hoge kwaliteit bloemen. Ze leveren aan vaste partners en bieden hun bloemen aan voor de bloemistenklok, omdat ze bloemisten als hun ambassadeurs zien.
Bloemenveiling FloraHolland heeft de clip van de jonge artiesten geadopteerd, omdat de tekst van de song een relatie heeft met bloemen. Daarom zijn er op verschillende plaatsen opnames gemaakt, ook in de bollenvelden.
Voor de jonge professionals, die de productie begeleiden, was het filmen in een kas een nieuwe ervaring. “Ze kijken met hele andere ogen naar onze producten. Dat levert hele aparte beelden op”, vindt de strelitziateler. “Bovendien is de doelgroep voor deze muziek precies de groep die het minste geld besteedt aan bloemen en planten.”
Cat Benjamin heeft inmiddels haar debuut gemaakt bij Radio 3FM. De bloemenarrangementen in de clip zijn van Sarah Dikker, de winnaar van Hollands Beste Bloemstylist.

Pieternel van Velden