Dossier TBR Onder Glas dossier: Tuinbouw Relatiedagen

‘Kwaliteit gaat nog steeds boven kosten’

De reportages, onderzoeksartikelen en achtergrondverhalen die de afgelopen elf jaar zijn gepubliceerd in Onder Glas zijn terug te vinden via onze website. Daar zijn de verschillende edities in zijn geheel terug te lezen, maar zoeken op trefwoorden kan ook. Minder zichtbaar, maar wel beschikbaar zijn de reportages die elk jaar staan in de extra edities in de aanloop naar Tuinbouw Relatiedagen Gorinchem en Venray.

Geef een van deze plaatsnamen in als zoekopdracht en krijg toegang tot een gevarieerd aanbod artikelen over de beurs, maar vooral tot een reeks verrassende en openhartige telersreportages.
Een mooi voorbeeld is chrysantenteler Peter Janssen uit Maasbree uit 2011. ‘Jaren van prijzenmalaise hebben van elke chrysantenteler een echte kostprijsbeheerser gemaakt’, zo opende het verhaal. ‘Maar kwaliteit gaat nog steeds boven kosten”, zo waarschuwde teler Janssen destijds. Het bedrijf was en is een van de grote aanvoerders van de soort Bacardi. Vrijwel zijn hele bedrijf stond er vier jaar geleden mee vol.
Janssen Chrysanten teelde in die periode 10 ha Bacardi en Santini’s. Het bedrijf bestond uit drie kassen. ‘De nadruk van de telers ligt sterk op kostprijsbeheersing. Maar dat mag niet ten koste gaan van de kwaliteit’, aldus de teler, die aangaf blij te zijn met de open uitwisseling die er nog steeds onder de chrysantentelers heerst. Lees de hele reportage hier terug.

Roger Abbenhuijs