Welke kansen biedt de ontwikkeling van de tuinbouwsector in Colombia voor Nederlandse bedrijven en hoe leg je de eerste contacten? Tijdens een interactieve landentafel Colombia bij Sion in De Lier op 30 mei komen deze vragen aan bod en worden de marktkansen voor de Nederlandse tuinbouwketen geschetst. De bijeenkomst kan men deels ook in een webinar via internet volgen.
Colombia is een grote speler in de sierteelt geworden. Het is uitgegroeid tot de grootste exporteur van bloemen naar de Verenigde Staten en is na Nederland het tweede exportland van snijbloemen wereldwijd. In 2016 exporteerde Colombia snijbloemen ter waarde van bijna $1.3 miljard, waarvan 77% naar de Verenigde Staten ging.
Snel groeiende exporteur
Dat Colombia één van de snelst groeiende exportlanden in de Zuid-Amerikaanse regio is, komt mede dankzij een stabiele economische groei en openheid naar de wereldwijde handel door middel van een aantal vrijhandelsovereenkomsten. Colombia beschikt bovenal over een gunstig klimaat en geografische ligging. Met een rijke en vruchtbare bodem en gematigd klimaat is het land zeer geschikt om planten en bloemen te kweken. De belangrijkste gewassen zijn roos, anjer, hydrangea en chrysant. Naast snijbloemen worden in Colombia ook potplanten, groenten en fruit geproduceerd.
Kansen voor Nederlandse tuinbouw
Welke kansen biedt de ontwikkeling van de tuinbouwsector in Colombia voor Nederlandse bedrijven en hoe leg je de eerste contacten? Tijdens een interactieve landentafel Colombia bij Sion in De Lier gaan we dieper in op deze vragen en schetsen we de marktkansen voor de Nederlandse tuinbouwketen (sierteelt, groenteteelt en toelevering) in Colombia. Belangstellenden kunnen de bijeenkomst bijwonen bij Sion of deels ook als webinar via internet volgen. Er zijn geen kosten aan verbonden.
Landentafel & Webinar Colombia: dinsdag 30 mei, van 15:30 tot 18:00 uur bij Sion, De Lier
Meer informatie en aanmelden kan via de website van Holland Horti International.