Op 23 november 2015 is Jiffy Products International BV gestart met de bouw van een nieuwe productielocatie aan de oude Maasweg in Zwijndrecht. Op industrieterrein Groote Lindt worden een havenfaciliteit, productiehallen en een kantoor gebouwd door Heembouw. Habeon Architecten, onderdeel van de Heembouw Groep, maakte het ontwerp.

Op dit moment heeft Jiffy in Nederland meerdere substraat productielocaties die worden samengevoegd tot één locatie op industrieterrein Groote Lindt. Daartoe bouwt het bedrijf op deze locatie productiehallen van circa 27.000 m² en 550 m² kantoor. Omdat aanlevering van grondstoffen ondermeer plaatsvindt via coasters, bouwt Jiffy de huidige insteekhaven (Develhaven) om tot zeehaven. De officiële start van de bouw werd op maandag 23 november gemarkeerd met het slaan van de ‘eerste paal’ op het nieuwe terrein van Jiffy in Zwijndrecht.

Virtuele rondleiding

Robert Kreukniet, wethouder economie van de gemeente Zwijndrecht, is verheugd over de keuze van het bedrijf om zich in Zwijndrecht te vestigen. “De komst van Jiffy biedt een prachtige impuls voor onze lokale economie en werkgelegenheid. Het toont ook aan welke kracht er uitgaat van de unieke ligging van onze bedrijventerreinen die zijn gelegen aan snelwegen en water.” De nieuwe productielocatie wordt uiterlijk 31 december 2016 opgeleverd en biedt circa 100 arbeidsplaatsen. Met het bouwproject is een investering van 25 tot 35 miljoen euro gemoeid.

Bron/foto: Jiffy.

Gerelateerd