In de proeftuin in Zwaagdijk zullen vanaf deze week tien tulpenrassen worden afgebroeid, die zijn genomineerd voor de Interpolis Tulpenprijs 2018. Niek Boon, bestuurslid van de Vaktentoonstelling en organisator van de tulpenprijs: “De deelnemers zijn stuk voor stuk serieuze ondernemers. Zij vroegen ons om de tulpen op water te zetten in plaats van potgrond. Want dat is de toekomst.”

De Top-10 bestaat uit geregistreerde rassen met een teeltoppervlakte tussen 0,5 en 5 hectare. De genomineerden zijn: Bodybuilder van Borst Bloembollen BV, Dream Dance van Marax Tulips, Fire clay van G&K Reus, Honesty van BoLa Tulpenveredeling, Mercure Vertuco, Paul Mc Cartney van Remarkable, Red Stone van Marax Tulips, Replica van Hybris, Saami van Boots Quality Bulbs VOF en Tarzan van Borst Bloembollen BV.

Uitreiking op 23 februari

Een onafhankelijke jury, bestaande uit een tulpenkweker, broeier, exporteur en teeltadviseur beoordeelt de cultivars. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de Vaktentoonstelling op vrijdagavond 23 februari.

De vijfde editie van de Vaktentoonstelling vindt plaats op Proeftuin Zwaagdijk in Zwaagdijk-Oost van 22 tot en met 25 februari 2018. Naast de verkiezing van de Interpolis Tulpenprijs is er op de Vaktentoonstelling een grote marktbroei- en bloemenshow, een bedrijvenbeurs met meer dan 25 standhouders, onderzoek van Proeftuin Zwaagdijk en de Trade Fair voor de bloemenhandel. Daarnaast wordt er een vakavond georganiseerd. Meer informatie over het programma is te vinden op www.vaktentoonstelling.nl

Bron/foto/video: Interpolis/Vaktentoonstelling.


Gerelateerd