Op het dak van een gebouwencomplex in Singapore gaat AmHydro acht rooftop farms bouwen met een oppervlakte van meer dan 10.000 m2. De eerste kas zal naar verwachting deze zomer operationeel zijn.

Het project begon ongeveer twee jaar geleden, toen AmHydro werd benaderd door ComCrop, een lokaal stadslandbouwbedrijf dat bekend staat om zijn eerste stedelijke aquaponic boerderij op een dak in Singapore. AmHydro ontwerpt en bouwt hydroponic-systemen over de hele wereld. ComCrop zet de voorheen niet benutte ruimte op het dak om in groenteteeltbedrijven, voor afzet van lokaal geteelde producten naar supermarkten en restaurants in het centrum van Singapore.

Stadslandbouwbeweging

Singapore importeert meer dan 90% van het voedsel dat in het land wordt geconsumeerd. Slechts 8% van alle groenten wordt lokaal geproduceerd. Dit leidt tot hoge voedselprijzen en maakt het land afhankelijk van buitenlandse markten. De stadslandbouwbeweging in Singapore wil dit veranderen. Net als in veel andere steden over de hele wereld is de beweging begonnen in gemeenschapstuinen. Nu ontstaat er een snelle opmars van hightech commerciële stadsboerderijen, die innovatieve technieken als hydroponics gebruiken om voordeel te halen uit ongebruikte stedelijke ruimte. De regering van Singapore ondersteunt het initiatief met aanvullende financiering voor R&D en verticale teeltbedrijven.

Rooftop kassencomplex

De eerste kas wordt 650 m2 groot en zal naar verwachting 330.000 planten per jaar produceren. Het volledige rooftop kassencomplex zal naar verwachting begin volgend jaar worden voltooid en zal meer dan 10.000 m2 dakruimte beslaan. De gewassen die er zullen worden geproduceerd zijn basilicum, munt, wasabi en zuring.

AmHydro (American Hydroponics) ontwerpt en bouwt al meer dan 30 jaar hydroponic-systemen en is naar eigen zeggen de grootste leverancier van dakboerderijen in de wereld. Ongeveer zes jaar geleden ontwierp ze Sky Vegetables Farm in de Bronx (New York), de eerste dakkas die in de VS op sociale woningen werd gebouwd.

Bron: Agritecture. Foto: AmHydro.

Gerelateerd