Op zondag 14 april vierde Anco pure Vanda in Wateringen haar 25-jarig bestaan. Een mooi moment voor een nieuwe stap, dachten ze bij Anco. Want de kwekerij van Steef van Adrichem en Ed Helderman is gefuseerd met de Thaise veredelaar Suphachadiwong Orchids, met wie Anco al vanaf het begin samenwerkt. De combinatie gaat verder als Ansu Vanda.

Anco gaat volledig op in het nieuwe bedrijf, waarin de aandelen fifty-fifty verdeeld zijn, al betekent dit niet dat Suphachadiwong ook volledig in Ansu opgaat. Suphachadiwong brengt alleen de Vanda-variëteiten voor de Europese markt exclusief onder in Ansu. Andere activiteiten, zoals de verdeling en vermeedering van Dendrobium en Phalaenopsis gaan gewoon door onder de naam Suphachadiwong Orchids.

Concepten

Op termijn wil Sansu naast Vanda-orchideeën ook andere bijzondere planten introduceren, waaronder nieuwe Tillandsia-concepten. Sansu beheerst de Europese markt voor Vanda, wat het eenvoudiger maakt om nieuwe concepten voor Tillandsia en andere exclusieve planten te ontwikkelen en introduceren, zegt Steef van Adrichem. Op het jubileumfeest waren klanten, vrienden en familie aanwezig, alsmede vele bloemsierkunstenaars uit heel Europa. Ook werd er de eerste grootbloemige witte Vanda gedoopt: de Ansu No1.

Foto: Mario Bentvelsen.

Gerelateerd