Het Canadese beursgenoteerde bedrijf Agriforce Growing Systems, dat zich toelegt op het ontwikkelen en toepassen van kennis voor duurzame teeltmethodieken, heeft een definitieve overeenkomst gesloten om Delphy over te nemen en gezamenlijk de toekomst in te gaan.

Onderdeel van de overeenkomst is een aandelenuitwisseling, waarbij de aandeelhouders van Delphy een belang in Agriforce verwerven. Door het samengaan wordt de groei van het advies- en onderzoeksbureau verder uitgebouwd. De activiteiten in Nederland en andere landen worden uitgebreid.

Wereldwijde uitbreidingsplannen

Een gezamenlijk speerpunt is het oprichten van een onderzoekscentrum voor de plantaardige sectoren in Noord-Amerika.
Ingo Mueller, CEO van Agriforce geeft aan: “We verwachten dat het gecombineerde bedrijf zal uitgroeien tot een wereldspeler met R&D-capaciteiten van het hoogste niveau, met meer mogelijkheden voor kennisontwikkeling en kennistoepassing in een bredere geografische markt.”

Zoeken naar innovatieve oplossingen

Jacco van der Wekken, CEO van Delphy geeft aan: “De samenwerking gaat onze wereldwijde uitbreidingsplannen versnellen en ons marktleiderschap verder uitbouwen. Onze gezamenlijke strategie is om innovatieve oplossingen in de plantaardige productie te ontwikkelen en toe te passen.
Dit wordt gedaan door het uitbouwen van onderzoekslocaties in diverse plantaardige sectoren, versnelling van digitalisering en uitbouw van de adviesactiviteiten in andere delen van de wereld. We kijken er bijvoorbeeld naar uit om de enorme kansen in Noord-Amerika te gaan benutten. Ons huidige management blijft actief bij de verdere uitbouw.”