GreenTech 2018 trok van 12 tot en met 14 juni 8% meer bezoekers dan in 2016, meldt organisator RAI Amsterdam. Ook was het bezoek internationaler dan ooit. Voortaan zal het evenement jaarlijks worden gehouden. De volgende editie vindt plaats van 11 tot en met 13 juni 2019.

In totaal bezochten 10.465 professionals uit 112 landen de show gedurende drie dagen. Meer dan de helft van de bezoekers kwam van buiten Nederland en ook het aantal aanwezige multinationals nam toe. Top 3 klimmers waren België, Japan en Canada.

GreenTech Summit

Voorafgaand aan de vakbeurs werd op 11 juni de GreenTech Summit gehouden, dat in het teken stond van de toekomst. De Summit werd bezocht door 292 besluitvormers in de tuinbouw en beleggers met een uitgebreid programma over ‘Insights for the Next Decade’ en hoe ze hun bedrijfsmodel toekomstbestendig kunnen houden. De aanwezigen gaven de top een score van 8,7, meldt de organisator. Ook tijdens de vakbeurs werd volop kennis gedeeld, onder meer in de paviljoens voor Vertical Farming en Biologische Teelt (TOFF).

Innovation Awards

De Innovation Awards werden direct na de opening van de vakbeurs toegekend. De winnaars waren: Visser Horti Systems met AutoStix (GreenTech Innovation Award), Van der Ende Groep met de Poseidon Sodium Extractor (GreenTech Sustainability Award), Priva Horticulture BV met Priva Academy (GreenTech Impact Award) en Metazet-FormFlex, Micothon & Ecoation met hun IRIS! Scoutrobot (GreenTech Concept Award). Lees hier de reacties van de winnaars.

Samenwerking AVAG

Tijdens de vakbeurs versterkten AVAG en RAI hun samenwerking. AVAG-Voorzitter Harm Maters: “De technologiebranche van Greenhouse is wereldwijd een grote groeier. Daarom is een robuuste vakbeurs in Nederland nodig als marketinginstrument voor de gehele (inter)nationale tuinbouwsector. Een jaarlijks evenement waar zakelijke, kennis- en sociale trends worden besproken en praktische voorbeelden worden belicht.”

Voortaan zal de GreenTech jaarlijks worden gehouden. De volgende editie vindt plaats van 11 tot en met 13 juni 2019 in RAI Amsterdam.

Bron: GreenTech. Foto: Mario Bentvelsen.

Gerelateerd