Lensli is erin geslaagd een perfect organisch alternatief te ontwikkelen voor de gangbare teelt van vruchtgroenten op steenwol. Greenline Food bevat alleen organische materialen. Daarmee worden optimale omstandigheden gecreëerd voor het bodemleven dat van nature aanwezig is, maar ook voor het bodemleven dat zelf toegevoegd kan worden, bijvoorbeeld een trichoderma.

Het resultaat is altijd vitale en weerbare planten, een geringere kans op crazy roots en een uitstekende opname van voedingselementen door een stabiele pH gedurende de gehele teelt. Het nieuwe substraat bevat 75% hernieuwbare grondstoffen, afkomstig uit reststromen van andere industrieën. De start-pH en start-EC zijn aan te passen aan de persoonlijke wensen van een teler. De grondstoffen zijn RHP-gecertificeerd en eenvoudig af te voeren of her te gebruiken als 100% organisch materiaal.

Lensli heeft geïnvesteerd in een nieuwe verpakkingslijn voor het maken van groentematten. Hierdoor kan het bedrijf leveren in functionele growbags. Indien gewenst kan het ook los worden geleverd. Het gebruik van steenwolblokken is geen probleem; de wortels groeien dan vanuit het steenwolblok direct goed.

MEER INFO: LENSLI SUBSTRATES
STAND J141