Innovatieve ondernemers in de tuinbouw kunnen zich nu aanmelden voor de Tuinbouw Ondernemersprijs 2020. De organisatie roept kandidaten op die de groei en bloei van hun onderneming weten te combineren met een duurzame toekomst. Kleine, grote, jonge of oudere ondernemers en bedrijven; iedereen maakt evenveel kans om een jaar lang ambassadeur te zijn voor de tuinbouwsector.

Voor de nieuwste editie van deze vooraanstaande prijs is de organisatie op zoek naar ondernemers die durf, daadkracht en duurzaamheid tonen. Ondernemers, die zich daarmee daadwerkelijk onderscheiden van hun collega’s.
Bedrijven in de primaire keten, van veredeling, teelt tot afzet van bloemen, bloembollen, planten, groenten, fruit, bomen en paddenstoelen komen in aanmerking voor een nominatie. De schaalgrootte van het bedrijf is daarbij niet belangrijk. De organisatie zoekt bedrijven waar groene vingers hand in hand gaan met groei en bloei van de onderneming. Bedrijven met een missie, die met open vizier gericht zijn op een duurzame toekomst.

Dit jaar won Anthura uit Bleiswijk de Tuinbouw Ondernemersprijs vanwege de sterke internationale positionering die veel pionierswerk heeft gevraagd en nog steeds vraagt. Duurzaamheid klinkt door in alle bedrijfsprocessen van deze onderneming. De goed opgeleide werknemers krijgen kansen om zich verder te ontplooien, waardoor het bedrijf veel kennis en vakmanschap in huis heeft.

Meld je aan

Kandidaten kunnen zichzelf aanmelden of door een ander bedrijf of organisatie worden voorgedragen. Dat kan tot vrijdag 20 september. Eind oktober maakt de organisatie bekend welke bedrijven een nominatie ontvangen. Tijdens de feestelijke prijsuitreiking op 9 januari 2020 volgt de bekendmaking van de winnaar. Alle informatie over de prijs en de aanmelding is terug te vinden op de website.

www.tuinbouwondernemersprijs.nl