Per 1 januari 2022 bundelen Orchios en Ter Laak Orchids hun aanbod richting de markt. De orchideeëntelers starten dan The Orchid Growers; een organisatie die de verkoop, marketing en productontwikkeling voor beide bedrijven gaat doen.

Samen produceren de twee bedrijven jaarlijks 11 miljoen planten, beschikbaar in diverse potmaten, concepten en variëteiten. Hiermee bieden zij hun klanten het gemak van een totaalassortiment, waardoor de phalaenopsis altijd en in al haar verschijningen onder één dak is te vinden. Het gezamenlijke assortiment wordt in de markt gezet onder het merk Mimesis, dat Ter Laak Orchids dit jaar introduceerde.
Daarnaast gaan de twee productiebedrijven kennis delen op het gebied van teelt en productie, en samenwerken aan product- en assortimentsontwikkeling. Hierdoor kunnen de productiebedrijven de focus nog meer leggen op een kwalitatief hoogwaardige teelt en productie, terwijl de krachten op verkoopgebied worden gebundeld in The Orchid Growers.

Samen 11 miljoen planten

Orchios is een moderne kwekerij die gespecialiseerd is in de teelt van phalaenopsis met extra grote bloemen en aparte kleuren. Eigenaar Marcel van Os is de derde generatie van rozentelers uit de familie. Na het telen van deze exclusieve snijbloem, besloot hij over te gaan tot het telen van phalaenopsis. Jaarlijks produceert hij 3 miljoen planten.
Ter Laak Orchids is in 1954 opgericht en wordt momenteel gerund door de broers Eduard en Richard ter Laak. Op de twee locaties in Wateringen (17,5 ha) telen ze jaarlijks 8 miljoen phalaenopsisplanten voor tuincentra, bloemisten en retailers in heel Europa. Dit doen ze met een team van ruim 250 medewerkers.