Met de overname van Berg Hortimotive kan Royal Brinkman haar assortiment met logistieke oplossingen flink uitbreiden. De overname is ingegeven door de toenemende vraag naar bedrijfsspecifieke oplossingen op het gebied van logistieke processen, zo meldt de tuinbouwtoeleverancier.

Op basis van de groeiambities uit het strategische meerjarenplan van Royal Brinkman, vond zij in Berg Hortimotive een geschikte kandidaat om haar positie op het gebied van mechanisatie te versterken. “Wij voorzien een groeiende vraag naar totale logistieke oplossingen door de uitbreiding en internationalisering van de tuinbouw en de toenemende schaarste aan arbeidskrachten in het algemeen”, vertelt Ton van Mil, CEO van Royal Brinkman.

Productie verder opschalen

Bas Lagerwerf, CEO van Berg Hortimotive denkt dat de verdere professionalisering van zijn organisatie in de afgelopen jaren hen een geschikte overnamepartij maakt. “Ons bedrijf is klaar om de productie op te schalen en logistieke innovaties verder te ontwikkelen”, aldus Lagerwerf. Dit sluit aan bij de innovatiestrategie van Royal Brinkman, die gebaseerd is op het anticiperen op oplossingen voor de tuinbouw, in samenwerking met klanten en leveranciers.

Zelfstandig onder eigen naam

Berg Hortimotive blijft met 70 medewerkers gevestigd in De Lier en zet haar activiteiten zelfstandig voort onder de huidige naam. Alle klanten, dealers en wederverkopers kunnen blijven rekenen op de service die zij van Berg Hortimotive gewend zijn. Het huidige management, bestaande uit Bas Lagerwerf en Nico Bikker, blijft de dagelijkse leiding voeren.

Internationale ambities

Op basis van de strategie is Berg Hortimotive ervan overtuigd dat een bepaalde bedrijfsgrootte nodig is om nieuwe producten en innovaties efficiënt in de markt te zetten. Een sterke organisatie als Royal Brinkman, met een groot internationaal verkoopnetwerk, past uitstekend bij Berg Hortimotive. Door schaalvergroting van de productie en innovaties realiseren zowel Royal Brinkman als Berg Hortimotive hun internationale ambities.

Gerelateerd