Royal Brinkman is winnaar van de TASPO Award 2016 in de categorie ‘Beste website voor de groene branche’. De TASPO Awards – ook wel bekend als de Oscars van de groene branche – werden op vrijdag 4 november door schlagerzangeres Inka Bause uitgereikt in het Grand Hyatt hotel in Berlijn.

Sinds 2006 reikt het Duitse magazine TASPO de gelijknamige awards jaarlijks uit aan bedrijven en personen uit de groene branche. In oktober van dit jaar werd de Duitse webshop van Royal Brinkman GmbH in Straelen, samen met vier andere bedrijven, genomineerd voor deze prestigieuze prijs. Van de vijf genomineerden haalde Royal Brinkman de meeste stemmen binnen, waarop het bedrijf de award in ontvangst mocht nemen.

Trots

Algemeen directeur Ton van Mil van Royal Brinkman is blij met de prijs: “We zijn enorm trots op deze award. De strategie van Royal Brinkman is gericht op digitalisering, waarbij onze webshop de belangrijkste pijler is. We maken hierbij de combinatie van digitaal met mensentaal: we bieden onze klanten het gemak van online bestellen, maar verliezen daarbij het persoonlijke contact niet uit het oog. Met ons hele team werken we eraan om de webshop elke dag een beetje beter te maken. Het winnen van de TASPO Award is dus een prachtige kroon op ons werk.”

Bevestiging online succes

Ook verkoopmanager Ulrich Baumann ziet de award als een bevestiging van het online succes van Royal Brinkman: “In februari 2016 hebben we onze Duitstalige website uitgebreid tot webshop. Dit was een grote stap, want hierdoor kunnen onze klanten nu bestellen waar en wanneer zij maar willen, ook vanuit de kas of onderweg. Daarnaast maakt de webshop het inkoopproces voor de teler een stuk eenvoudiger, omdat deze inzicht en gemak biedt. Het winnen van deze award is voor ons een bevestiging dat we de juiste keuze hebben gemaakt. Hiermee verstevigen wij onze positie als hét nummer 1 platform voor de tuinbouw.”

Benefits of Nature

Naast Royal Brinkman viel ook Benefits of Nature in de prijzen. Zij werd bekroond met een eerste prijs in de categorie ‘innovatiefste dienst van het jaar’. Benefits of Nature was met vier andere bedrijven in de race om deze prijs. De organisatie zet zich in voor verduurzaming van de tuinbouwketen en won met de inzending ‘voordelige en uitgebreide duurzaamheidsanalyse door neutrale instantie’.

Bron: Taspo