Van der Waay is gestart met de bouw van een nieuw bedrijfspand in Hazerswoude. Onderdeel van de nieuwbouw is een testcentrum, dat achter de nieuwe werkplaats verrijst, waar Van der Waay zijn kasdekreinigers en krijtmachines uitgebreid kan testen voordat ze de markt op gaan.

Het bedrijfspand, waarvan op 8 juni de eerste paal is geslagen, is het eerste gebouw op het nieuwe bedrijfsterrein Green Tech Valley. Green Tech Valley is onderdeel van het Pot- en Containerteeltterrein, gelegen tussen Boskoop en Hazerswoude-Dorp. Een nieuwe locatie in een vertrouwde gemeente, waar het bedrijf nu ook is gevestigd.

Hypermoderne werkplaats

“In de twee bedrijfshallen creëren we een hypermoderne werkplaats van 3.000 m2 waarmee we de efficiëntie flink vergroten”, zegt Marcel Koolmees, directielid en mede-eigenaar. “Daardoor hebben we straks veel meer ruimte om onze machines te fabriceren en assembleren. Minstens zo belangrijk is het testcentrum dat we achter ons nieuwe bedrijfspand bouwen. Dit bestaat uit 1.000 m2 Venlokas. Op en rond deze zes kappen hebben we straks alle gelegenheid om onze machines uitgebreid te testen voordat ze naar de klanten gaan. Niet alleen de bestaande machines, maar ook nieuwe, innovatieve ontwikkelingen die we in de toekomst op de markt zullen brengen.”

Testen en innoveren

“Op dit moment is het voor ons vaak lastig om bepaalde verbeteringen op onze machines te testen. Als we een machine afleveren zit de klant er natuurlijk niet op te wachten dat wij eerst proeven gaan doen met borstel x of borstel y. Of dat we eens gaan variëren in spuitkoppen”, zegt Joost van der Waay, oprichter en mede-eigenaar. “Toch vinden wij dat wel noodzakelijk. Wij zijn ervan overtuigd dat het wassen en krijten nog veel nauwkeuriger kan. Alleen vraagt dat om intensief testen en doorontwikkelen. We staan dan ook te popelen om op onze eigen testlocatie deze innovaties te kunnen beproeven.”

Ruimte voor nieuwe groei

Voorin de bedrijfshallen zijn ook de kantoorruimtes gesitueerd. “We gaan er echt flink op vooruit. We kunnen straks onze klanten netjes ontvangen en, als ze dat willen, ook een demonstratie geven. Bovendien kunnen we op ons terrein nog verder uitbreiden; geen overbodige luxe als onze bedrijfsactiviteiten de komende jaren blijven groeien zoals ze nu doen”, aldus salesmanager Tom Zwanenburg.

Bron/foto: Van der Waay.

Gerelateerd