VB Greenhouse Projects en Priva hebben voor Haisheng Group in China een hightech kas voor aardbeienteelt opgeleverd, in samenwerking met PB Techniek. Het project werd gerealiseerd in een recordtijd van zeven maanden. De kas werd op 28 september officieel geopend.

De 5 hectare grote kas in Tongchuan is de grootste en meest geavanceerde glazen kas in China voor de teelt van aardbeien, meldt Priva. De kas is voorzien van twee gasgestookte ketels die warmte en CO2 leveren aan vier afdelingen van elk 1,25 hectare. Het kasklimaat, de watergift en de bemesting worden geregeld door een Priva Connext procescomputer. De aardbeien zijn al geplant; de eerste oogst wordt verwacht in november.

Vruchtensappen

Haisheng Co Ltd is een van de grootste producenten van vruchtensappen in de wereld en is gespecialiseerd in fruitconcentraten. De producten van de Haisheng Group worden geëxporteerd naar de VS, Canada, Duitsland, Frankrijk, Australië, Rusland en Japan. Tongchuan is het tweede project van Priva voor Haisheng Group.

Bron/foto’s: Priva.

Gerelateerd