Op 19 april tekenden Theo Sanders en Harm Maters van de Stichting Hortivation en Sjaak Bakker van Wageningen UR Glastuinbouw een overeenkomst voor strategische samenwerking.

De samenwerking omvat naast individuele ondersteuning van de Hortivation-leden door Wageningen UR Glastuinbouw, het gezamenlijk opzetten en uitvoeren van innovatieprojecten voor alle leden. De leden zijn: Alcomij, Boal, Certhon, Dalsem, Gakon Kassenbouw, Glasimport Greenhouses, Maurice Kassenbouw, Metazet, Prins Kassenbouw en Van der Hoeven.

NEN voor lichtdoorlatendheid

Hortivation gaat als eerste project met Wageningen UR een norm vaststellen voor het meten van optische eigenschappen van (diffuse) kasdek- en schermmaterialen. Dit moet resulteren in een NEN norm voor de lichtdoorlatendheid van transparante kasmaterialen. Aansluitend werden de prioriteiten vastgesteld voor de strategische samenwerking in 2016/2017.

Stichting Hortivation (voorheen Storeka) richt zich op technische innovaties en kennismanagement in de glastuinbouw. Haar internationaal opererende leden zijn actief met de ontwikkeling en wereldwijde levering van kasproductiesystemen. Hortivation heeft de ambitie om met en voor haar leden de toppositie van Nederland op het vlak van ‘integrated growing systems’ te waarborgen.

Bron: Wageningen UR.