Bèta Industrie presenteert de nieuwste innovatie op gebied van waterzuivering in de tuinbouw. De nieuwste generatie separatoren van het bedrijf zorgt ervoor dat 100% van het drainwater kan worden hergebruikt. Deze separatoren zijn al op grote schaal bij verschillende teeltbedrijven in gebruik. Ze ontdoen het afvalwater van alle vaste stoffen zonder daarbij de voedingsstoffen (meststoffen) in het water te verliezen en zonder filtermateriaal te verbruiken.

Wat overblijft na het filter is een vaste massa en schoon water direct geschikt voor hergebruik, afhankelijk van de vuilgraad, gewenste capaciteit en aanwezigheid van algen. Het lage energieverbruik van het filter (0,25-1,8 kW), de lage onderhouds- en productiekosten en de kwaliteit van het retourwater zorgen voor een aantrekkelijk terugverdienmodel.

Door wet- en regelgeving zijn teeltbedrijven gedwongen te investeren in een waterbehandelingsinstallatie, die in 2027 moet leiden tot een situatie waarbij geen water meer mag worden geloosd.

MEER INFO: BÈTA INDUSTRIE, STAND 266.

Gerelateerd