Na ruim 20 jaar krijgt Koppert Biological Systems een nieuw directieteam en RVC. De huidige leiding van het bedrijf in biologische gewasbescherming draagt vanaf 1 januari 2022 het stokje over. De dagelijkse leiding van het familiebedrijf gaat over naar de vijf andere directieleden.

René Koppert is benoemd tot CEO, Joram Oosthoek wordt CFO, Martin Koppert wordt Chief Business Officer voor de landbouw, René Ruiter zal dezelfde rol van CBO vervullen voor de tuinbouw en Peter Maes wordt Chief Strategy Officer.

Raad van commissarissen

“Als executive directie zijn wij trots dat we de leiding gaan overnemen. Als familiebedrijf zijn we gericht op de lange termijn en denken we in generaties. We gaan samen verder bouwen aan de toekomst van dit bedrijf, om onze kernwaarden te borgen en bovenal om te blijven werken aan onze visie en zo een positieve impact te blijven maken op de wijze waarop ons voedsel wordt geproduceerd,” zegt de toekomstige CEO, René Koppert.
Paul Koppert, Henri Oosthoek en Robert Pathuis treden terug uit de dagelijkse leiding maar blijven het bedrijf ondersteunen in strategische zaken en speciale projecten. Samen met voormalig directielid Peter Koppert en adviseur John Budé, zal in de komende tijd een raad van commissarissen geïnstalleerd worden. Deze nieuw te vormen raad gaat de directie bijstaan in de ambities van het familiebedrijf.

Biologische oplossingen

Het bedrijf is wereldmarktleider in biologische gewasbescherming. Het bedrijf heeft vestigingen in dertig landen en een omzet van circa 300 miljoen euro. De opvolging binnen het familiebedrijf is zorgvuldig voorbereid. In 2018 werd de directie uitgebreid naar acht leden om daarmee de verantwoordelijkheden op een natuurlijke manier over te dragen en de waardevolle ervaring te borgen, waarbij continuïteit en klantbelang voorop staan.
Paul Koppert, Henri Oosthoek en Robert Pathuis kijken met dankbaarheid naar de veelzijdige ontwikkelingen die het bedrijf de afgelopen halve eeuw heeft doorgemaakt: “We zijn enorm trots op onze medewerkers en onze klanten. Mede door hen, heeft ons bedrijf zich zo ontwikkeld; van pionier naar nu actief in 100 landen. Al meer dan vijftig jaar onderzoeken, formuleren en introduceren we biologische oplossingen.”

100% duurzame land- en tuinbouw wereldwijd

“De wereldwijde behoefte naar een duurzamere voedselproductie neemt toe en vraagt om meer biologische en natuurlijke teeltomstandigheden die tegelijkertijd productiever, veiliger en gezonder zijn. Samen met onze partners over de hele wereld brengen we de natuurlijke balans terug in de land- en tuinbouw,” zegt Paul Koppert.
“Wat ons bedrijf groot heeft gemaakt is onze pioniersgeest, langetermijnvisie en het doorzettingsvermogen van de mensen die geloven in onze missie om de gezondheid van mens en aarde te verbeteren in partnerschap met de natuur. Met dezelfde toewijding blijven we toewerken naar ons ultieme doel: een 100% duurzame land- en tuinbouw wereldwijd,” aldus Henri Oosthoek.