Het seizoen van vaste tuinplanten vervroegen én verlengen, dat is de ultieme wens van AltaNova en haar klanten. Door uitbreiding met een extra huurlocatie in Bleiswijk en het plaatsen van een tunnelkas voor Mandevilla en Toscaanse jasmijn op haar Portugese kwekerij, kan het teeltbedrijf aan deze vraag voldoen.

Het bedrijf heeft, naast haar kwekerijen in Nederland, ook een kwekerij in Cavaleiro, Portugal. Het gunstige klimaat zorgt ervoor dat het teeltbedrijf in staat is om diverse tuinplanten een aantal weken eerder dan het Nederlandse seizoen bloeiend uit te leveren. Een groot voordeel voor de markt.

Het hele seizoen beschikbaar

Om ook aan de vraag te voldoen om het uitleverseizoen juist te verlengen, is een huurlocatie in Bleiswijk in gebruik genomen. Op de nieuwe locatie zullen naast het huidige vaste planten assortiment, ook een aantal nieuwe producten geteeld worden waaronder Limonium Salt Lake in potmaat 17 en 21 cm en alstroemeria in potmaat 21 cm. Door gebruik te maken van de verschillende locaties, is het bedrijf in staat het gehele tuinplantenseizoen op de markt aanwezig te zijn.

Mandevilla en Toscaanse Jasmijn

Ook op de Portugese kwekerij heeft er een vorm van uitbreiding plaatsgevonden door het plaatsen van een tunnelkas voor Mandevilla en Toscaanse jasmijn. Hierdoor zal er komend seizoen een flinke uitbreiding plaatsvinden in Mandevilla, niet alleen in aantallen, maar ook op het gebied van potmaten en vormen. Toscaanse jasmijn wordt opnieuw geïntroduceerd in het assortiment in maar liefst 4 potmaten.