Annemarie Breukers volgt per 1 januari 2022 Wijnie van Eck op als adjunct-directeur van TKI Agri & Food. Ze is op dit moment nog Specialist Gezonde Planten bij LTO Nederland. Wijnie van Eck gaat genieten van haar pensioen.

Breukers heeft aan Wageningen University gestudeerd en vervolgens diverse functies bekleed bij het LEI (tegenwoordig Wageningen Economic Research), bij LTO Noord en bij LTO Nederland. Ze heeft in haar carrière uitgebreid ervaring opgedaan met de primaire sector, met kennisinstellingen én met onderzoeksprogrammering. “Daarmee is ze de geknipte kandidaat voor deze functie”, zegt Kees de Gooijer, directeur TKI Agri & Food.

Kennis- en innovatieagenda

Bestuursvoorzitter Margrethe Jonkman: “Van Eck is de afgelopen jaren de drijvende kracht geweest achter het verder professionaliseren en automatiseren van de backoffice-processen. Daarnaast is ze zeer actief betrokken geweest bij onder andere het gestalte geven van de kennis- en innovatieagenda en bij het aanhalen van de banden tussen de drie betrokken topsectoren. Wij wensen haar veel geluk in haar nieuwe levensfase.”