Berg Hortimotive heeft zich aangesloten bij de Club van 100 van Wageningen University & Research, BU Glastuinbouw (WUR). De Club van 100 heeft als doel de kennis en het onderzoek blijvend te vernieuwen.

“Wil het Nederlandse tuinbouwcluster leidend blijven, dan is strategisch toegepast onderzoek cruciaal. Met onze deelname aan de Club van 100 dragen wij daaraan ons deel bij”, zegt Bas Lagerwerf, algemeen directeur van Berg Hortimotive. “Bovendien biedt het een aanvullend netwerk met een focus op de plant en het klimaat, dat uitstekend past bij onze koers om meer data te verzamelen en om te zetten naar informatie waar de teler iets mee kan”.

Data-gedreven logistieke oplossingen

Het bedrijf uit De Lier heeft de afgelopen jaren structureel samengewerkt met partners in het consortium Controlled Growing. Uit deze samenwerking is het bedrijf HortiKey geboren, dat inmiddels volledig opereert onder de Berg-groep. HortiKey werkt aan data-gedreven logistieke oplossingen in de kas. “Deze data is niet alleen waardevol voor de kweker, maar ook voor de keten waarin de kweker opereert”, zegt Andreas Hofland van HortiKey. “Op dit moment werken we onder meer aan intelligente systemen, waarmee plantinformatie van hoogopgaande vruchtgroentegewassen uit de kas wordt opgehaald. Dit levert ons meer kennis en inzicht van de plant en de teelt op.”

Bron/foto: Berg HortiMotive/HortiKey.

Gerelateerd