Ondertekenaars van het Versnellers Manifest organiseren bijeenkomsten tijdens de Royal FloraHolland Trade Fair om de verduurzaming van de sierteeltsector versneld te realiseren. Op 8 en 9 november tonen Dutch Flower Group, FleuraMetz, Royal Flora Holland, Royal Lemkes en Waterdrinker welke actieve bijdrage zij en andere bedrijven kunnen leveren aan een toekomstbestendige sierteeltbranche.

In 2012 sloten bovengenoemde bedrijven zich aan bij het FSI (Floriculture Sustainability Initiative). De leden van dit internationale initiatief streven ernaar dat in 2020 minimaal 90% van de bloemen en planten duurzaam in te kopen en te verhandelen.

Versnellen

Om deze verduurzamingsslag te onderstrepen en te versnellen, vragen de ondertekenaars van het Versnellers Manifest nationale en internationale kwekers ook actief mee te werken aan verduurzaming van de branche. Meer transparantie en borging van de bloemen en planten middels certificeringen zijn hiervoor geschikte middelen. Door de leden van FSI is afgesproken dat duurzaam telen in dit verband betekent dat minimaal voldaan wordt aan een van de duurzaamheidscertificaten binnen de door FSI vastgestelde ‘basket of standards’.

Betekenis duurzaamheid

Op de bijeenkomsten gaan de deelnemers van het manifest dieper in op wat duurzaamheid verder betekent voor de sector. Daarnaast behandelen de partijen wat de markt vraagt of eist. Steeds meer retailers zullen bijvoorbeeld een GAP-certificaat gaan eisen om zeker te zijn dat de leverancier zich aan de wet houdt. Ook bloemisten en tuincentra willen aan de groeiende vraag naar duurzame producten vanuit de markt tegemoet kunnen komen.

Bijeenkomsten

Dutch Flower Group, FleuraMetz, Royal FloraHolland, Royal Lemkes en Waterdrinker zien ernaar uit vele kwekers te ontmoeten. De Nederlandse bijeenkomsten staan ingepland op woensdag 8 november en donderdag 9 november en beginnen om 08.00 uur. De bijeenkomsten vinden plaats in de ECA ruimte 140.55 van de Royal FloraHolland Trade Fair in Aalsmeer. Op dezelfde locatie vindt op woensdag 10.00 uur de internationale bijeenkomst plaats. Een routebeschrijving is beschikbaar bij de ingang Cultra van de Trade Fair.

Gerelateerd