Met ingang van 1 januari worden de activiteiten van Blooming Solutions overgenomen door Esperit in ‘s-Gravenzande. Daardoor krijgt dit bedrijf er een nieuwe tak bij: het leveren van trendy en thematische plant-potcombinaties. Die gaan de markt op onder de naam ‘Solutionss’.

Designer Carly Burgers-Bunnik en accountmanager Robin de Hoogh maken de overstap. Zij gaan werken vanaf de locatie aan de Woutersweg.
“We zetten de activiteiten van Blooming Solutions voort, maar dan onder de paraplu van Esperit Elements”, zegt Wouter Persoon, mede-eigenaar van het bedrijf. Elements is een van de drie labels van de groep, die verder bestaat uit Youngs (voor jonge planten) en Plants (voor groene planten).

Consumentgerichte aanpak, creatieve branding

Persoon: “We leveren weliswaar arrangementen, maar een trendy combinatie die uitsluitend uit een mooie plant met de juiste pot bestaat, hadden we nog niet. Dat, en de focus op een uitgebalanceerde collectie voor het winkelschap, is juist waar Blooming Solutions sterk in is. Dit bedrijf ontwikkelt en produceert trendgeoriënteerde collecties en klantspecifieke items, die kant en klaar verpakt worden geleverd aan voornamelijk het hoogwaardige retailsegment.”
Via exporteurs vinden de plant-potcombinaties ook hun weg naar de Europese markten. Het bedrijf staat bekend om de consumentgerichte aanpak, branding en vertaling naar complete winkelschappen. Creatieve branding verhoogt de waardebeleving en het onderscheidend vermogen op de winkelvloer.

Grote aanvulling voor winkelschap

“Beide bedrijven leveren collecties bestaande uit meerdere lijnen. Persoon: “Nu kunnen we de arrangementen met de plant-potcombinaties combineren, wat een grote aanvulling voor het winkelschap is. Met de creativiteit en de synergie van de twee bedrijven zijn we klaar voor de toekomst. Een consumentgeoriënteerde marktbenadering en complete trendy collecties maken ons uniek in de markt.”