Het project Holland Farming Agro is een nieuw glastuinbouwproject in Roemenië dat Certhon turn-key heeft opgeleverd. De kas is ruim 7.000 m2 groot en staat in de stad Floresti-Stoenesti, circa 40 kilometer van de hoofdstad Boekarest. Certhon realiseerde het project in samenwerking met een lokale partner die onder supervisie van Certhon het werk uitvoerde.

Het project Holland Farming Agro is deels in Nederlandse handen en gaat naast productie van groenten ook groenterassen testen voor de lokale markt. “Met de Nederlandse kennis op tuinbouwgebied is het mogelijk om de Roemeense groentemarkt verder te versterken”, zegt export manager John Meijer. “Dat is voor Certhon een mooi uitgangspunt om een rendabel project neer te zetten.”

Tweede project

Voor Certhon is dit het tweede project in Roemenië. Eerder werd het project SminRo gerealiseerd voor de stichting The Smiles Foundation. Deze stichting kweekt op dit bedrijf van 4.300 m² perkgoed, waarmee zij geld kan verdienen voor de financiering van haar organisatie. Met de middelen kan zij zich inzetten om de armoede te verlichten, het onderwijs te bevorderen en kansen te creëren voor de minder bedeelden en daklozen in Roemenië.

Bron/foto: Certhon.