Op donderdag 1 juli sluit Winco Holland zich aan bij telersvereniging Decorum. Met een assortiment dat uit zo’n 600 verschillende soorten bestaat, is deze succulenten- en cactussenteler uit Rijnsburg een prachtige uitbreiding op het huidige aanbod. Niet alleen in soorten maar ook in potmaten, die variëren van 3,5 cm tot 30 cm, hebben Dick Noort en Arjen de Mare een zeer breed assortiment.

In 1995 begon het bedrijf onder de naam Winco Cactussen met het importeren van cactussen uit de Verenigde Staten. Toen in 2003 een Spaanse leverancier van succulenten werd gevonden, is het bedrijf zich steeds meer gaan concentreren op de productie en verwerking van verschillende soorten succulenten. Inmiddels is Winco Holland een handelsbedrijf met eigen teeltbedrijf in Spanje, waardoor ze in staat zijn om jaarrond in fraaie kwaliteitsproducten te voorzien.

Afzetmarkt vergroten

Met die kwaliteitsproducten willen ze verder groeien. “Decorum heeft een gevestigde marktpositie en een groot netwerk in binnen- en buitenland, waardoor wij meer bekendheid kunnen verwerven en onze afzetmarkt vergroten. Als teler kan het soms een uitdaging zijn om toe te treden tot een nieuwe markt. Door deze samenwerking veranderen we deze uitdaging in een kans,” aldus eigenaar Dick Noort. Natuurlijk is het enthousiasme wederzijds. Cactussen zijn een nieuwe toevoeging aan het assortiment van de coöperatie. Bovendien is het huidige assortiment succulenten minder uitgebreid. Door de samenwerking komt daar verandering in.