Quick Plug, bekend als producent van gestabiliseerde zaai-en-stekmedia voor de professionele tuinbouw, is vanaf 1 januari 2017 onderdeel van Dümmen Orange. De directie van Quick Plug draagt de aandelen over aan Dümmen Orange om een sterkere positie op de wereldwijde markt te krijgen.

De integratie van Quick Plug-technologie moet ervoor zorgen dat beide bedrijven nog beter in staat zijn om hun klanten te bedienen. Ook vanuit fytosanitair oogpunt kan de overname voordeel bieden. Dümmen Orange zegt dat het alle bestaande klantenrelaties respecteert en heeft de directie van Quick Plug gevraagd het bestaande beleid voort te zetten. De directie van Quick Plug blijft intact. John van der Maarel wordt daarnaast aan de directie toegevoegd als de nieuwe commercieel directeur.

Internationale spelers

Quick Plug ontwikkelt diverse concepten voor teeltbedrijven en vermeerderaars binnen de nationale en internationale tuinbouw. In de afgelopen 12 jaar is het bedrijf uitgegroeid tot een internationale speler met klanten in onder andere Nederland, Duitsland, Oost-Europa, Verenigde Staten, Mexico, Brazilië en Taiwan.
Dümmen Orange is een toonaangevend bedrijf in de veredeling en de ontwikkeling van snijbloemen, bollen, succulenten, potplanten, perkplanten en vaste planten. De jaaromzet bedraagt ongeveer 220 miljoen euro en het bedrijf telt wereldwijd meer dan 6.500 mensen.

Tekst: Quick Plug. Foto: Dümmen Orange.

Gerelateerd