Zien is kopen. De welgevormde Enjoya is een lust voor het oog; en dat oog wil ook wat. Wat smaak betreft zal alleen een kenner de tweekleurige paprika kunnen onderscheiden van zijn soortgenoten, maar de meerwaarde van de oogstrelende groente is al snel duidelijk.

Operational manager Henk van Leeuwen van Nature’s Alliance is dan ook razend enthousiast over de Enjoya paprika. “De meerkleurige vrucht was een ‘toevalstreffer’, een mutatie tussen de rode paprika’s, maar de potentie ervan werd al snel duidelijk.” Ondanks dat de Enjoya net op de markt is, gaat het energierijke product inmiddels de wereld over en wordt het aanbod langzaam uitgerold om zo gelijke tred te houden met de vraag. De vestiging in het Utrechtse Harmelen is de enige locatie in Nederland waar deze paprika wordt geteeld.

Bij de doorontwikkeling heeft de kwaliteit prioriteit. “Een feestelijke paprika”, omschrijft Van Leeuwen de noviteit. “Uniek in zijn soort, het trekt de aandacht en je begint vanzelf te glimlachen als je dit ziet.”

Tekst: Gert Janssen. Foto’s: Vidiphoto.

Gerelateerd