Was de calla vroeger alleen te vinden in trouw- en rouwboeketten, inmiddels wordt de snijbloem een stuk ruimer ontvangen door de consument. Zandvoort Flowers in het Gelderse Huissen vaart er wel bij. Het bedrijf, gerund door de drie broers Gerichhausen, Rick, Rob en Sjors, is gespecialiseerd in drie hoofdteelten: freesia, calla en amaryllis. Inmiddels zijn de drie aparte locaties samengevoegd tot één met in totaal 5,5 ha glas.

Sjors Gerichhausen is verantwoordelijk voor de calla, die in volle bloei wordt geoogst en verhandeld via vier bloemenveilingen. Zo’n 5,5 miljoen stelen vinden jaarlijks de weg naar de consument wereldwijd. “Het zijn de harde, sprankelende kleuren, de statige open kelk en zijn lange houdbaarheid van twee weken op de vaas waarmee de bloem de harten van de consument verovert”, weet de teler.

Zandvoort Flowers teelt, als een van de grotere aanbieders in ons land, jaarrond zestien soorten en acht kleuren. Het bewaren en bewaken van de kwaliteit blijft een klus en is mede afhankelijk van de weersomstandigheden waarmee de bol, die door een Noord-Hollandse teler wordt geleverd, buiten te maken krijgt.

Tekst: Gert Janssen. Foto’s: Vidiphoto.

Gerelateerd