Tijdens de algemene ledenvergadering van de AVAG is op 22 juni aangekondigd dat Henk Verbakel toetreedt tot het bestuur van de branchevereniging van de tuinbouwtechniek. De CEO van Havecon Horticultural Projects en daarnaast partner van het tuinbouwconsortium Atrium Agri, volgt hiermee Jeroen Smiemans van Smiemans Projects op, die deze rol 4,5 jaar heeft vervuld.

Het bestuur ziet het als versterking dat één van de grootste turnkey-kassenbouwers én partner van Atrium Agri toetreedt tot het bestuur. “Verbakel heeft zijn sporen verdiend en is een ondernemer pur sang; voor de AVAG een zeer mooie aanwinst” aldus voorzitter Annie van de Riet.

Krachtenbundeling

Dat met de toetreding van Verbakel ook één van de mensen achter Atrium Agri zitting in het bestuur neemt, ziet Van de Riet als plus. “Zij hebben het als groep in relatief korte tijd weten te presteren om een groot aantal bedrijven intensief samen te laten werken, elkaars krachten te bundelen en marktkracht te creëren, maar hebben daarbij toch allemaal hun eigen identiteit behouden.”

Internationale ervaring

Verbakel over zijn toetreding: “Vanuit mijn rollen als CEO van Havecon en partner van Atrium Agri kan ik binnen de diverse actieve werkgroepen vraagstukken vanuit verschillende invalshoeken bekijken en oppakken. Bovendien hoop ik met mijn internationale ervaring en netwerk de bekendheid en slagkracht van de AVAG wereldwijd verder op de kaart te zetten. Ik kijk er dan ook erg naar uit om als bestuurslid een actieve bijdrage te mogen leveren aan de belangenbehartiging van de sector.”
AVAG is de branchevereniging waar 70 Nederlandse bedrijven samenwerken op het gebied van integrated growing systems, componenten en bijbehorende service. De vereniging ondersteunt haar leden op het gebied van innovatie, kwaliteit, internationalisering & arbeidsmarkt. Aangesloten bedrijven staan garant voor hoge kwaliteit, afgestemd op elke markt, voor elk gewas in elk klimaat.