Vanaf 1 september gaan HilverdaKooij en Florist Holland gezamenlijk verder onder de merknaam HilverdaFlorist. Deze stap vormt de start van de fusie die in maart 2020 wordt afgerond. Tijdens het komende seizoen wordt de merknaam geïmplementeerd.

HilverdaFlorist is de leverancier van hoogwaardig uitgangsmateriaal voor het complete assortiment in snijbloemen en pot- en perkplanten. Het complete assortiment in pot- en perkplanten bestaat uit: anjers, alstroemeria eenjarig & meerjarig, dahlia, echinacea, salvia, helleborus, garvinea Tuin gerbera, Patio gerbera en potgerbera. En de snijbloemen: alstroemeria, anjer, helleborus. gerbera, gips, limonium en scabiosa.

De volgende mijlpaal

De gefuseerde partijen vestigen zich op de huidige locatie van Florist Holland nadat de verbouwing en nieuwbouw is afgerond. Er is een nieuw stuk land verworven om nieuwe productiefaciliteiten te creëren voor de productie van jonge planten en zaden. In het najaar start de uitbreiding van het kantoor, de expeditiehal, de productie- en veredelingsafdeling.
De volgende fase is de bouw van de kassen en industriële gebouwen. Aansluitend zijn de bouw van een nieuw R&D-laboratorium en de realisatie van een meerlagen teeltsysteem gepland. Een intensief project waarbij de nadruk ligt op investeringen in automatisering en duurzame, innovatieve teelt- en veredelingstechnieken.