Welkom bij de 17e editie van HortiContact. De tuinbouwsector heeft een goed jaar achter de rug, waarin verduurzaming, schaalvergroting en professionalisering zijn doorgezet. Als vakbeurs dragen we hieraan ons steentje bij en bieden we het podium waar exposanten en bezoekers innovatieve ideeën kunnen uitwisselen. We merken dat er naast het onderhouden van contacten behoefte is aan verdieping en delen van kennis. Wij spelen daar graag op in. U kunt dat merken aan het activiteitenprogramma, dat gestaag groeit.

Als beursorganisatie gaan we met onze tijd mee. De beursvloer heeft een nieuwe indeling gekregen, die speelser is dan voorheen en een aantal themagebieden bevat. De exposanten verbinden we met thema’s, waardoor er een hele nieuwe beleving ontstaat. Inmiddels is de nieuwe hal klaar en wij presenteren u dan ook met trots: ‘Next Level’. Dit deel zal in het teken staan van de Easyfairs slogan ‘Visit The Future’. Door deze nieuwe hal is een meer ruimtelijke indeling ontstaan.

Themagebieden

De themagebieden voor dit jaar zijn Soft Fruit, HortiPackaging, Cannabis, Internet of Things en themaplein KAS2030 NEWS Lounge. De eerste twee vindt u op de begane grond, de rest op de verdiepingsvloer ‘Next level’.
De KAS2030 NEWS Lounge is een groot themaplein waarbij wij als beursorganisatie samenwerken met onder andere Wageningen UR Glastuinbouw. Hier organiseren we iedere dag vier debatten met de focus op duurzaam telen in de toekomst onder leiding van Maurice Wubben. Ook krijgen dagelijks twee startups een podium. Ondertussen kunnen bezoekers genieten van live klaargemaakte lekkernijen door een topkok.

SmartBadge

We maken dit jaar voor het eerst gebruik van een innovatief systeem dat bezoekers en exposanten helpt gegevens uit te wisselen. Het systeem is gebaseerd op het elektronisch uitwisselen van gegevens. Voorafgaand aan de beurs dient u zich te registreren via de HortiContact website. Bij het afronden van uw registratie ontvangt u een e-ticket met barcode die u bij de ingang kunt inwisselen voor een persoonlijke SmartBadge, gekoppeld aan uw gegevens. Hiermee kunt u informatie ophalen bij de exposant door uw badge voor de reader te houden. Zo ontvangt u de bedrijfsgegevens en kunt u onder andere meedoen aan acties, inschrijven voor nieuwsbrieven en informatie over nieuwe innovaties vergaren. Eenmaal thuis vindt u in uw e-mailbox alle informatie die u heeft verzameld.

Team HortiContact

Als opvolgster van Ramon Schlepers heb ik vorig jaar al met veel exposanten kennisgemaakt. Afgelopen jaar heb ik gebruikt om mijn weg te vinden door in gesprek te gaan met exposanten en veel bedrijven te bezoeken. Ramon maakt nog steeds deel uit van ons team, maar focust zich op De Groene Sector Vakbeurs in Hardenberg. Mariëlle Schonewille is Head of Events van dit cluster. Mariëlle en ik zijn samen contactpersoon voor HortiContact.

Nieuwe ontwikkelingen

De glastuinbouw is zeer innovatief. Naast de mogelijkheid tot een goed gesprek spelen wij graag in op nieuwe ontwikkelingen in de sector en op meer beleving. Als organisatie voegen we daar graag de warmte en de sfeer aan toe die u van ons gewend bent. Natuurlijk volgens onze bekende Full-Service-Formule. Voor ons is het belangrijk dat u kunt terugkijken op een zinvol bezoek. Wij wensen u daarom een prettig en informatief beursbezoek toe en een voorspoedig teeltseizoen.

Ceoray Rozenboom, Beursmanager HortiContact