De beurs GreenTech wordt dit jaar verplaatst naar 20 tot en met 22 oktober. RAI Amsterdam heeft als organisator gehoor gegeven aan de expliciete wensen van zowel exposanten als bezoekers om het evenement te verzetten. Door het coronavirus worden veel reizigers geconfronteerd met reisbeperkingen en maatregelen die door hun eigen land zijn ingesteld. Om zowel het nationale als het internationale bereik en de kwaliteit van het evenement te behouden, is een nieuwe datum vastgelegd.

Van de exposanten komt 50% uit andere landen dan Nederland. De bezoekers in 2019 waren afkomstig uit 114 landen. De drie grootste exposerende landen buiten Nederland zijn China, Frankrijk en de VS. Mariska Dreschler, directeur Tuinbouw: “Door de beurs te verplaatsen naar 20 tot en met 22 oktober, bieden we onze exposanten de best mogelijke tijd om hun noviteiten in de schijnwerpers te zetten, en om zaken te doen met hun collega’s.”

FlowerTrials geannuleerd

De afgelopen dagen heeft het FlowerTrials bestuur de situatie rondom het coronavirus op de voet gevolgd. Op basis van de huidige situatie en de risico’s heeft het bestuur beslist om het evenement in week 24 te annuleren.
Het bestuur is van mening dat het onder deze omstandigheden niet verantwoord is om door te gaan met de planning van het evenement. Norman Cools, voorzitter van het bestuur: “We betreuren deze beslissing ten zeerste maar gaan ervan uit dat iedereen dit begrijpt en achter deze keuze staat. In afwachting van betere tijden houden we het concept intact met online informatie.
Sommige deelnemers plannen, indien de omstandigheden het toelaten, individuele evenementen in week 24 of later. Deze beslissingen zijn de verantwoordelijkheid van de veredelaars zelf en zullen niet plaatsvinden onder het FlowerTrials label. Anderen hebben de organisatie laten weten dat zij dit jaar geen evenement houden.

Varend Corso Westland afgelast

Het bestuur van Varend Corso Westland heeft besloten om dit jaar het evenement af te lasten. Het corso stond van 2 tot en met 5 juli gepland. Door het verbod op samenkomsten tot 1 juni hebben de werkgroepen niet genoeg tijd voor de voorbereidingen en opbouw. Daarnaast is de sierteeltsector in een financiële crisis beland waardoor het volgens het bestuur ongepast is om sponsoren te werven. In 2021 zal het corso plaatsvinden van 1 tot en met 4 juli 2021.
Het is aannemelijk dat er in juli nog gezondheidsrisico’s en maatregelen van toepassing zijn. Voor zowel deelnemers, vrijwilligers als publiek. Daarbij spelen de financiën ook een grote rol. Het bestuur: “Sponsorwervers kunnen niet met goed fatsoen bij telers langs waar gevulde containers met doorgedraaide producten op het erf staan.”

Bloemencorso Bollenstreek gecanceld

Eerder werd al bekend dat het Bloemencorso van de Bollenstreek niet rijdt in april. De corsowagens stonden klaar om gestoken te worden. In overleg met de autoriteiten heeft het bestuur besloten om het evenement, dat jaarlijks tegen de miljoen mensen naar de Bollenstreek en Kennemerland trekt, af te gelasten. Iets wat het bestuur en alle vrijwilligers erg aan het hart gaat. “Wij werken jaarrond toe naar dit hoogtepunt. Een paar dagen waarin wij met de hele wereld de schoonheid, de kleurenpracht en de heerlijke geur van de Hollandse bollenvelden delen”, zegt voorzitter Willem Heemskerk. “Wij zien en delen nu de zorg voor de Volksgezondheid. Dan kan een evenement, met de omvang als het onze, niet gewoon doorgaan.”

Geen Dutch Lily Days

Vandaag werd bekend dat de organisatie van de Dutch Lily Days heeft besloten om vanwege het risico en de impact van het coronavirus het evenement af te gelasten. Het evenement zou plaatsvinden van 2 tot en met 5 juni. Tijdens de Dutch Lily Days zetten Nederlandse lelieveredelaars en -exporteurs hun deuren open voor een groot aantal bezoekers uit binnen- en buitenland. Het evenement, dat dit jaar zijn tienjarig jubileum zou vieren, wordt verplaatst naar 2021.