Het nieuwe platform Let it Grow is als incubator gestart met een open innovation call voor ondernemers en creatieven met groene, innovatieve concepten. Het platform wordt mede mogelijk gemaakt dankzij funding van bloemen- en plantenveiling Royal FloraHolland.

“De bloemen- en plantensector is één van de weinige plekken waar de startup-scene nog niet floreert”, zegt Silke Tijkotte (28), founder van Let it Grow. “Daardoor liggen er ontzettend veel kansen voor ondernemers. Jonge stedelijke consumenten hebben een duurzame en bewuste lifestyle. Let it Grow vindt dat planten en bloemen hier een vanzelfsprekend onderdeel van zijn. Om daar op in te spelen, brengt Let it Grow de sierteeltwereld en de (start-up) wereld bij elkaar om de kansen die zo ontstaan samen te benutten”.

Open innovation call

Sinds 10 mei is Let it Grow een wereldwijde ‘open innovation call’ gestart voor ondernemers en creatieven. Inschrijven kan met een concreet concept dat het stadsleven positief bevordert met bloemen en planten. Het thema van de open innovation call is health & wellbeing. Silke: “Het doel is om vanuit Nederland een maatschappelijke beweging te starten met innovaties die de stad en haar inwoners gezonder en gelukkiger maken met behulp van bloemen en planten.”

Let it Grow Lab

Uit de aanmeldingen kiest een vakkundige jury vijf initiatieven die vanaf oktober gedurende vijf maanden vanuit het groene en kleurrijke Let it Grow Lab in Amsterdam worden ondersteund en gecoacht in een op maat gemaakt incubatieprogramma. Let it Grow stelt samen met Royal FloraHolland zijn (inter)nationale netwerk en expertise ter beschikking. Voor de realisatie van hun concepten is €100.000 beschikbaar voor de teams.

Inschrijven kan tot 10 september 2016 via letitgrow.org/apply.

Bron: Let it Grow. Foto: Valentina Vos.