De Nederlandse glastuinbouw doet het goed en dat is niet in de laatste plaats te danken aan innovaties en ontwikkelingen binnen de glastuinbouw. De gemeente Westland, Westland Marketing en InnovationQuarter zijn van mening dat deze innovaties en ontwikkelingen best gezien mogen worden en ontwikkelden een digitale showcase van gerealiseerde waterinnovaties en -oplossingen.

Om alle waterinnovaties en wateroplossingen overzichtelijk in kaart te brengen, realiseerden
Westland Marketing, InnovationQuarter en Gemeente Westland een interactieve kaart met animaties. Bezoekers van de website waar de interactieve kaart te vinden is, kunnen op de kaart klikken om meer informatie te krijgen over een innovatieve oplossing.

Legenda

Naast de interactieve kaart met de innovatieve wateroplossingen staat een legenda. Wanneer bezoekers de muis over een wateroplossing bewegen licht de bijbehorende term op in de legenda. Bezoekers die op het pictogram van de innovatie of op een term in de legenda klikken, krijgen een venstertje te zien met meer informatie, over de specifieke oplossing. Daarnaast biedt dit venster ook ondersteunend beeldmateriaal en een overizcht van gebruikers en aanbieders van een oplossing.

Engels

Westland Marketing, Gemeente Westland en InnovationQuarter plaatsten een mix van teeltechnieken, monitoring, zuiveringstechnieken en wateropslag op de interactieve kaart. De bijbehorende legenda met extra informatie is ook beschikbaar in het Engels, zodat ook internationale telers meer kunnen leren van innovatie wateroplossingen in het Westland.

Informatiepunt

De webpagina waar de interactieve kaart op te vinden is, maakt onderdeel uit van een informatieve website die internationale bezoekers informeert over de glastuinbouwindustrie in het Westland. Potentiële telers kunnen hier terecht voor advies bij het opzetten van een eigen glastuinbouwbedrijf.

Tekst: Leo Hoekstra. Afbeelding: VP Delta & Gemeente Westland.

Gerelateerd