Uit de voorlopige aanmeldingen voor de HortiContact Tour op 20 en 21 februari 2018 blijkt dat telers over de hele wereld weer afreizen om kennis te maken met de laatste ontwikkelingen in de Nederlandse glastuinbouw. In de afgelopen periode ontving de organisatie inschrijvingen van telers uit India, Engeland, Verenigde Staten, Pakistan, Polen en Oostenrijk.

De HortiContact Tour wordt voor het tweede jaar op rij aangeboden door de organisatie van vakbeurs HortiContact, Uniglobe Westland Business Travel en InGreenhouses magazine. Dankzij de steun van sponsors Grodan, Svensson, KUBO, BioBest, Mardenkro, HortiMaX en Priva is deelname gratis. Internationale telers dienen hun reis naar Nederland en de hotelovernachtingen zelf te verzorgen.

2-daags programma

Het programma bestaat uit een Praktijkdag en een Seminar- en Beursdag. Op dag 1 brengen de deelnemers in de ochtend een bezoek aan tomatenteler Lans in Maasdijk en aan het World Horti Center in Honselersdijk. In de middag volgen praktijkbezoeken naar potplantenkweker SV.CO en rozenkweker Fransen Roses in De Lier. De bedrijven nemen de bezoekers mee langs de nieuwste ontwikkelingen in hun markt.

Seminar- & Beursdagen

Dag 2 speelt zich af in Gorinchem. Op de beurslocatie van HortiContact geven onderzoekers van Wageningen University & Research presentaties: Leo Marcelis (hoogleraar tuinbouw en productfysiologie) over licht en LED-verlichting, Gerben Messelink (onderzoeker) over ‘Integrated Pest Management’, Anne Elings (wetenschappelijke gewasfysiologie) over ontwikkeling van middelbare technologie tot hightech in broeikasproductie en Frank Kempkes (onderzoeker) over klimaat en energiebesparing. In de middag kan vanaf 13.00 uur een bezoek worden gebracht aan de vakbeurs HortiContact, met gemiddeld ruim 500 deelnemers de grootste en best gewaardeerde ontmoetingsbeurs voor de glastuinbouw in Nederland.

Meer informatie

Er zijn voor de HortiContact Tour 2018 nog enkele plaatsen beschikbaar. Kijk voor meer informatie op de website www.horticontacttour.nl.

Bron: vakbeurs HortiContact. Foto: Mario Bentvelsen.

Gerelateerd