FloraHolland neemt een 50% belang in Blueroots, waarmee een joint venture van start gaat. De joint venture wordt gezien als een gezamenlijke investering in het versterken van de internationale concurrentiepositie van de Nederlandse sierteelt.

Via Blueroots zullen deelnemende handelsbedrijven rechtstreeks worden aangesloten op het digitale systeem van FloraHolland, dat bestaat uit Floriday, FloraMondo en FloraXchange. Het volledige aanbod wordt op deze manier via Blueroots gekoppeld aan de ERP-systemen van de deelnemende handelsbedrijven, waardoor aangesloten handelsbedrijven snel en direct aanbod kunnen ophalen en inkopen.

API-koppeling

Het effect van de joint venture is dat de afzetmogelijkheden via Floriday voor kwekers verder toenemen. Daarnaast krijgen zij meer inzicht waar hun producten precies zijn verkocht. Dit is de waardepropositie waar Blueroots ooit mee van start is gegaan. Data-uitwisseling door de keten heen is straks op moderne wijze mogelijk, via de application programming interface (API) structuur die door Floriday als standaard uitgerold gaat worden. De handelsbedrijven achter Blueroots krijgen via deze samenwerking toegang tot het volledige aanbod in bloemen en planten, en een moderne digitale API-koppeling.

Vernieuwingen

Daarbij hebben die bedrijven via de API ook toegang tot vernieuwingen die op het platform ontstaan, zoals de dienst ‘Leveren uit Voorraad’. Deze diensten zijn dan straks zowel via de schermen in FloraMondo als in FloraXchange toegankelijk, maar ook direct vanuit de ERP-pakketten van de handelsbedrijven. Uitgangspunt hierbij is een voor de markt zo sterk mogelijke, efficiënte en internationale digitale marktplaats.

Bron: Royal FloraHolland