Denso, de op één na grootste leverancier van geavanceerde autotechnologie ter wereld, heeft aangekondigd te zullen investeren in Certhon uit Poeldijk. Hiermee verwerft het Japanse technologiebedrijf een minderheidsbelang in het Nederlandse familiebedrijf dat wereldwijd grootschalige glastuinbouwprojecten ontwikkelt.

Met deze samenwerking ontstaat een bijzondere en sterke combinatie om de ontwikkeling van techniek in de glastuinbouw te versnellen. Het Japans technologiebedrijf is wereldwijd een toonaangevende leverancier van automotive technologie, systemen en onderdelen voor grote autofabrikanten. Door de kennis en expertise op het gebied van automatisering te combineren met de geavanceerde tuinbouwtechnieken en teeltkennis van Certhon ontstaat er een samenwerking waarbinnen een nieuwe generatie tuinbouwoplossingen ontwikkeld zal worden.

Asai Nursery

Beide bedrijven realiseerden samen al AgriD, één van de grootste kassen in Japan voor Asai Nursery. In deze kas werken telers, robots en geautomatiseerde systemen samen om 24/7 de teelt te beheren. De oogstwerkzaamheden in deze kas worden uitgevoerd door oogstrobot ‘FARO’ die het bedrijf ontwikkelde en waarmee uitgebreid wordt getest.
De Nederlandse kassenbouwer is een familiebedrijf met meer dan 120 jaar ervaring in de tuinbouwsector. Met 130 hoogopgeleide en ervaren experts ontwikkelt het wereldwijde hightech tuinbouwoplossingen voor jaarrond lokale en verse groente-, planten- en bloemenproductie.