JUB Holland uit Noordwijkerhout heeft de Tuinbouw Ondernemersprijs 2017 gewonnen. De familie Uittenbogaard, eigenaar van het bloembollenconcern, nam de prijs op 11 januari in ontvangst in Lisse.

Jac Uittenbogaard & Zonen (JUB Holland) vervult een vooraanstaande positie in de bollensector. Het bedrijf beheerst als een van de weinigen in de sector alle dimensies van het bloembollenvak: van het veredelen van tulpen via samenwerkingsverband ‘Remarkable’ tot het kweken, broeien en verhandelen van bloembollen voor retail, landscape en broeierij. Het bedrijf exporteert kwalitatief hoogwaardige bloembollen en bloembollenproducten en vele innovatieve concepten naar meer dan 35 landen.

Duurzaam ondernemen

Binnen het familiebedrijf staat inmiddels de vierde generatie aan het roer. Bijzonder is de plaats die het bedrijf vervult in regio en branche, waardoor zij bij het 100-jarig jubileum het predicaat ‘Hofleverancier’ hebben ontvangen. JUB Holland heeft duurzaam ondernemen bijzonder hoog in het vaandel staan. Zo nam het bedrijf initiatief tot de ontwikkeling van Milieukeur voor bloembollen en was daardoor nauw betrokken bij dit proces. JUB Holland is lid van NL Greenlabel, de organisatie die de buitenruimte in balans brengt met de natuurlijke leefomgeving. Daarnaast is het aangesloten bij Stichting Keurmerk Bloembollen Holland, hét consumenten keurmerk voor kwaliteits- en bloeigarantie. Het label ‘Natural Bulbs’ staat voor een verpakte serie biologische bloembollen.
De jury van de Tuinbouw Ondernemersprijs waardeert de initiatieven die het bedrijf neemt op het gebied van verduurzaming van de bloembollenteelt in Nederland. Daarmee levert het een belangrijke bijdrage aan het positieve imago van de tuinbouwsector.