Het evenement Kom in de Kas gaat dit jaar niet door. Reden voor het afstel is de landelijke situatie met het coronavirus. “Het is een besluit uit voorzorg. Er worden steeds meer maatregelen opgelegd om verspreiding van het coronavirus in te dammen”, meldt bestuursvoorzitter René van Dop.

Kom de Kas 2020 kent 109 deelnemende bedrijven en honderden vrijwilligers om het evenement in goede banen te leiden. Van Dop: “Naar verwachting zouden we 4 en 5 april ruim 200.000 bezoekers trekken die kennis willen maken met onze prachtige sector die met haar groenten, bloemen en planten wil bijdragen aan gezondheid en geluk van mensen.”

Die gezondheid telt dan ook voor het bestuur veel zwaarder dan sectorpromotie en een gezellig evenement. Van Dop: “We vinden dat we het besluit nu moeten nemen. Langer wachten in de hoop dat het virus aan het uitdoven is, zou geen recht doen aan de onzekerheid voor direct betrokkenen. Daarbij hebben de ondernemers sowieso al maatregelen te nemen vanwege de corona-dreiging om de gezondheid van medewerkers te beschermen en het eigen bedrijf draaiende te houden. Erg spijtig, ook gelet op de nieuwe opzet van dit jaar.”

Er is naar zijn mening geen andere keuze te maken. Volgend jaar is er weer een Kom in de Kas. Van Dop: “Dus graag tot ziens in 2021.”