In het weekend van 7 en 8 april a.s. wordt Kom in de Kas voor de 41e keer georganiseerd. Het publiek kan in dit weekend kennis maken met de kleurrijke wereld van de glastuinbouw.

Zo’n 200 gastvrije groente-, bloemen- en potplantentelers, verspreid over heel Nederland, zetten ook dit jaar de deuren van hun glastuinbouwbedrijf open. In de kassen worden kleurrijke producten gekweekt en geteeld. Bloemen en planten in prachtige tinten en heerlijke glasgroenteproducten, die ook in steeds meer kleuren beschikbaar zijn en zorgen voor gezonde kleur op het bord van de consument.

De glastuinbouw gaat voor een kleurrijke toekomst. Telers gaan zorgvuldig om met energiebronnen, water en voedingsstoffen. Alles stemmen ze af op de behoefte van de plant. En als planten zich niet helemaal lekker voelen wordt dit zo veel mogelijk op een biologische manier opgelost.

Tijdens Kom in de Kas vertellen de telers dit kleurrijke verhaal van de sector met plezier en enthousiasme aan de duizenden bezoekers in de verschillende regio’s. De vorig jaar gelanceerde app voor de jonge bezoekers, biedt ook dit jaar weer volop wetenswaardigheden over de kleurrijke glastuinbouw.

De glasgroentesector (GroentenFruit Huis) en de sierteeltsector (partnerschap Royal FloraHolland) dragen zelf financieel bij aan het evenement. Daarnaast zijn Rabobank en Interpolis trouwe, landelijke hoofdsponsors.

Meer informatie over de deelnemende bedrijven en de openingstijden op www.komindekas.nl.

Gerelateerd