Bijna 70 telers, verspreid over 12 regio’s in Nederland, zetten komend weekend op 11 en/of 12 juni de deuren van hun kas open. Tijdens Kom in de Kas kan iedereen kennis komen maken met de innovatieve en voor de maatschappij belangrijke glastuinbouwsector. Een paar dagen later vindt van dinsdag 14 tot en met donderdag 16 juni de GreenTech plaats in de RAI Amsterdam. De FlowerTrials zijn ook komende week van dinsdag 14 tot en met vrijdag 17 juni in de drie sierteeltregio’s Aalsmeer, Westland en het Duitse Rheinland.

Kom in de Kas

Op zaterdag 11 en zondag 12 juni kan iedereen, in 12 regio’s verspreid over Nederland, in de kassen komen kijken en zien hoe techniek en innovatie de glastuinbouw groot maakt. Enthousiaste telers zetten dan de deuren van hun kas open en verwelkomen het publiek om een kijkje achter het glas te nemen. Dit jaar is het evenement eenmalig verplaatst naar het tweede weekend in juni. Op de website van Kom in de Kas staan de locaties en de openingstijden vermeld. Niet alle regio’s zijn beide dagen geopend, sommige zijn alleen op zaterdag of zondag geopend.

GreenTech weer als echte beurs

De beurs GreenTech Amsterdam is klaar om komende week van dinsdag 14 tot en met donderdag 16 juni de tuinbouw weer bij elkaar te brengen in RAI Amsterdam. De organisatie verwacht duizenden professionals vanuit de hele wereld die het evenement bezoeken.
Bij deze 5e editie is de rode draad van het programma ‘Happy Food Healthy Flowers’ met meer dan 100 kennissessies in vier kennistheaters; het Vision-, Crops-, Technology- and Vertical & Indoor Farming & Medicinal Cannabis theater. Meer informatie over de kennissessies is te vinden op de website van de beurs.

Innovation Awards

Dit jaar werden door de exposanten 31 innovaties ingediend voor de GreenTech Innovation Awards. In de categorie Innovatie zijn genomineerd: Berry van Organifarms, HortiFootprint Calculator van LetsGrow en Micromus-System van Biobest.
In de categorie Concept zijn genomineerd: Gronos van Certhon en Trap-Eye van Biobest. De winnaars worden bekend gemaakt tijdens de opening van de show op de eerste dag.

Drie sierteeltregio’s tijdens FlowerTrials

De FlowerTrials zijn dit jaar van dinsdag 14 tot en met vrijdag 17 juni in de drie sierteeltregio’s Aalsmeer, Westland en het Duitse Rheinland. Bij dit evenement gaat het niet om een traditionele vakbeurs, maar om een ‘open huis’ waarbij de 61 leden hun deuren openen om op 29 locaties nieuwe producten te tonen aan geïnteresseerden uit de wereld van pot- en perkplanten. De veredelingsbedrijven ontvangen telers, distributeurs, groothandelaren, retailers en andere betrokkenen.

Tijden en inschrijven

Alle 29 locaties zijn geopend van dinsdag tot en met donderdag van 8 tot 18 uur, en op vrijdag tot 16 uur. Vooraf inschrijven is aan te raden om snel toegang te krijgen tot de eerste locatie, waarna een badge toegang verschaft tot alle andere locaties. Op de website van FlowerTrials staan details over adressen, highlights en assortimenten. Er is ook een routeplanner die de beste manier toont om te navigeren.