Op 28 en 29 november organiseert Easyfairs Evenementenhal de eerste nationale beurs voor de vollegrondtuinbouw: Vakbeurs Vollegrond. De nieuwe vakbeurs in de Evenementenhal te Venray neemt de plaats in van de Tuinbouwrelatiedagen Venray. Vakbeurs Vollegrond richt zich op alle vollegrondteelten: van groente en hard/zacht fruit tot bollen en zomerbloemen.

“Dit concept vervult de wensen uit de sector: een event dat zich richt op kennis, innovatie en beleving. We gaan dat realiseren door op de beurs workshops, demonstraties, kennissessies en proeverijen met producten uit de sector aan te bieden. Daarnaast is er ruimte voor relatiebeheer”, zegt Mariëlle Schonewille, Head of Event Horticulture bij Easyfairs Evenementenhal.

Focus op vollegrondtuinbouw

Schonewille: “Er is in Nederland geen enkele beurs die zich specifiek focust op de vollegrondtuinbouw, terwijl er vanuit de sector wel vraag naar is. (…) Daarom zijn wij er trots op dat we dit nieuwe beursconcept samen met deze sector realiseren. Het is niet alleen een compleet nieuwe beurs, maar het concept is ook onderscheidend ten opzichte van andere vakbeurzen door haar prominente focus op kennis, innovatie en beleving.”

Uitgebreid onderzoek

In de afgelopen maanden is door Easyfairs Evenementenhal uitgebreid onderzoek gedaan naar de behoeften voor een nieuwe tuinbouwbeurs onder potentiele exposanten en bezoekers. De uitkomsten van dit onderzoek – focus op kennis, innovatie en beleving – vormen de bouwstenen van Vakbeurs Vollegrond. Daarom wil de organisator naar eigen zeggen een interactief programma aanbieden waarbij thema’s als gewasbescherming, werkgelegenheid en toekomstgerichte oplossingen worden belicht.

Drie ‘groene’ beurzen

Easyfairs Evenementenhal voert in de ‘groene sector; nu drie beurstitels: HortiContact in Gorinchem, De Groene Sector Vakbeurs in Hardenberg en Vakbeurs Vollegrond in Venray. Met de lancering van Vakbeurs Vollegrond komt Tuinbouw Relatiedagen in Venray te vervallen.

Bron en foto: Easyfairs Evenementenhal