Een volgende stap in de groeistrategie van Atrium Agri kon niet uitblijven. JB Hydroponics, gespecialiseerd in teeltsystemen en substraten, is als zevende partner aangesloten bij het samenwerkingsverband van Henk Verbakel, Edward Verbakel en Koen Brabander.

JB Hydroponics staat al jaren internationaal bekend om hun innovatieve ideeën voor flexibele en constructieve oplossingen voor substraten, substraatsystemen en turnkey projecten. Het leveringsprogramma omvat onder meer: stalen teeltsystemen, eventueel in combinatie met PP en/of PVC-systemen en containersystemen. Verder leveren zij tempex systemen (voor bijvoorbeeld de alstroemeriateelt) en substraten. De systemen zijn verkrijgbaar voor alle soorten gewassen en elk type substraat.

Meespelen in de champions league

Job Bossers, directeur van JB Hydroponics, geeft aan erg trots te zijn dat hij deze stap heeft kunnen maken. “Het feit dat ik gevraagd ben om aan te sluiten bij dit gigantische samenwerkingsverband zie ik als een erkenning van wat in de afgelopen 20 jaar is opgebouwd. Ik heb een sterke klantenkring opgebouwd. Wat mij direct aansprak aan het collectief is dat ze geen verplichte winkelnering kennen. De samenwerking moet goed zijn voor beide partijen. Wij blijven een zelfstandig opererend bedrijf met onze eigen klantenkring, cultuur, historie en een hele mooie toekomst.”

Voordeel voor partner en klant

“Het zal niet als een verrassing komen dat Atrium Agri doorpakt”, zegt Henk Verbakel van Havecon. “In onze turnkey projecten is vrijwel altijd een teeltsysteem nodig. We hebben dit altijd naar tevredenheid ingevuld met goede partners en zullen dat ook blijven doen. Nu onze klanten steeds groter worden willen wij zeker stellen dat de systemen beschikbaar blijven. Alles wat goed is voor onze klanten is goed voor ons. JB Hydroponics is een toevoeging die alleen maar voordelen biedt voor alle deelnemende partners binnen het samenwerkingsverband en vooral voor al haar klanten.”
Edward Verbakel: “De nieuwe partner behoort tot de top in de wereld op haar gebied. Het bedrijf is financieel sterk en rendabel, en ze draagt evident bij aan de slagkracht binnen ons collectief. Met de aansluiting maken we weer een grote stap. Daar gaan onze klanten zeker van meeprofiteren.”
Ook Koen Brabander van PB tec is enthousiast: “We werken al heel wat jaren met Bossers samen en ik heb heel veel respect voor wat hij heeft opgebouwd.”

Samenwerkende partijen

Doel van Atrium Agri is om als één krachtig platform van gerenommeerde samenwerkende bedrijven in de internationale glastuinbouw grote en complexe projecten te realiseren. Waarbij het belang van de klant voorop staat. Met de nieuwe aanwinst is weer een nieuwe groeistap gezet. De samenwerking is niet vrijblijvend maar met een stevig commitment.
Mogelijke partners moeten een herkenbaar product, een goede reputatie én een stevige basis hebben. Hun klantenkring moet respect afdwingen. Essentieel zijn verder een gedeelde visie op de toekomst, de bereidheid om te delen en te innoveren en de wil om van elkaar te leren. De bedrijven die deel uitmaken van het collectief zijn; Havecon, VB Group, PB tec, Bom Group, VEK-adviesgroep, CambridgeHOK en nu ook JB Hydroponics.